Potrivit autorităților americane, Robert Card a fost găsit mort în apropierea unei fabrici de reciclare din zona Lisbon. Aparent el s-a sinucis prin împușcare. Anterior, vehiculul suspectului, un Subaru Outback alb, fusese găsit abandonat în apropiere de un debarcader de pe râul Androscoggin, în Lisbon, la doar 13 km de orașul Lewiston, unde a avut loc atacul armat

De acolo, autoritățile au recuperat o armă, cumpărată legal, au declarat persoane din cadrul forțelor de ordine pentru CBS. Totuși, nu este clar dacă arma recuperată a fost cea folosită în atacul armat de miercuri seară.

De asemenea, autoritățile au recuperat telefonul mobil al suspectului și încearcă să îl acceseze pentru a putea investiga activitatea sa online, inclusiv mesajele text și e-mail, în speranța de a găsi indicii cu privire la motivul atacului.

În vârstă de 40 de ani, Robert Card era un rezervist al Armatei SUA și instructor calificat de tir. Miercuri seara, el a deschis focul într-un restaurant, iar apoi într-o sală de bowling, împușcând 31 de persoane, din care 18 au murit. Timp de două zile, poliția locală și cea federală l-au căutat, rezidenții din Lewinston și orașele învecinate fiind nevoiți să stea în case. Bărbatul avea probleme psihice și a fost internat în această vară într-o instituție de profil.

Sursă: CBS News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday