Update ora 18:15: Potrivit guvernatorului statului Maine, 18 persoane au fost ucise și 13 rănite în împușcăturile din Lewiston. Autoritățile au emis un avertisment pentru populație să rămână în case, deoarece suspectul este considerat “înarmat și periculos”.

Știrea în forma inițială: Un bărbat înarmat cu o pușcă automată a deschis focul într-un restaurant, iar apoi într-o sală de bowling, împușcând zeci de oameni. Sunt, până acum, 22 de persoane decedate și peste 50 rănite. Poliția a dat în urmărire un militar în rezervă, despre care există informații că suferă de probleme psihice.

Incidentul s-a produs miercuri seară, puțin înainte de ora locală 21 (joi, ora 4, ora României), în orașul Lewiston din statul Maine, o comunitate de doar 35 de mii de locuitori.

Un bărbat a deschis focul inițial într-un restaurant, iar apoi s-a mutat într-o sală de bowling și a continuat să tragă la întâmplare, împușcând zeci de persoane.

La circa trei ore de la incident, fuseseră confirmate 22 de decese, în timp ce alte peste 50 de persoane fuseseră transportate la spitale, rănite.

Poliția l-a identificat pe atacator ca fiind Robert Card, în vârstă de 40 de ani, dar nu a reușit să îl prindă, deși o amplă căutare în care sunt implicate și forțele federale a început imediat.

Potrivit NBC News, Card este rezervist al armatei și instructor calificat în arme de foc. Forțele de ordine au informații că individul a fost internat într-o unitate de sănătate mintală, timp de două săptămâni, în această vară.

Populația din Lewiston și din orașele învecinate a fost avertizată să stea adăpostită în case, sau în locurile în care se află, dar să evite deplasările, lăsând drumurile libere, pentru desfășurarea forțelor de ordine. Mașina suspectului a fost găsită într-o localitate învecinată.

Surse alternative: NBC, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday