Generalul Pat Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a explicat că circa 900 de militari americani urmează să fie desfășurați sau deja au fost desfășurați la bazele din Orientul Mijlociu unde sunt deja forțele americane.

Ryder a precizat că unitățile nu vor ajunge în Israel și că rolul lor este unul de descurajare și de consolidare a capacităților de apărare a americanilor. Anterior, Departamentul Apărării a anunțat instalarea, în zonă, a bateriilor antirachetă THAAD și Patriot. În plus, SUA mai au în estul Mării Mediterane două portavioane, împreună cu grupurile lor de luptă.

Washingtonul afirmă că bazele irakiene în care sunt și soldați americani au fost atacate de zece ori, iar cele siriene de trei ori, și că în spatele incidentelor s-ar afla diverse organizații (proxy) susținute de Iran. În acest context, președintele american l-a avertizat pe liderului suprem iranian, ayatollahului Ali Khamenei, că ar trebui să fie pregătit de un răspuns din partea Statelor Unite.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday