Joe Biden, președintele Statelor Unite, i-a transmis un avertisment dur ayatollahului Ali Khamenei, liderul suprem din Iran, potrivit căruia SUA vor răspunde dacă Iranul va continua să acționeze împotriva trupelor americane prezente în Orientul Mijlociu. 

Pentagonul a transmis că bazele irakiene au fost lovite de zece ori, iar cele siriene de trei ori, cu drone și rachete. USA Today scrie că peste 20 de militari americani au fost răniți în atacuri, numai de când Hamas și Israel se află în război. De altfel, SUA au dus în extremitatea estică a Mării Mediterane două portavioane, împreună cu grupurile lor de luptă, pentru descurajarea ostilităților.

Pat Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a declarat că se poate vedea perspectiva unei escaladări semnificative împotriva militarilor americani din zona Orientului Mijlociu, pe termen foarte scurt, “venind din partea forțelor iraniene proxy și, în cele din urmă, din partea Iranului”. În acest context, Joe Biden a avertizat de mai multe ori Hezbollah, una din grupările iraniene proxy, să nu se folosească de pretextul războiului pentru a lansa atacuri.

Sursă: USA Today

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday