Wall Street Journal relatează, citând oficiali americani și israelieni, că Israel a fost de acord să amâne “pentru moment” invazia în Gaza, pentru ca SUA să poată desfășura 12 sisteme de apărare antiaeriană în regiune, pentru protecția trupelor americane aflate în zonă. SUA au militari în Irak, Siria, Kuwait, Iordania, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite. Desfășurarea sistemelor suplimentare de apărare ar putea fi gata spre sfârșitul acestei săptămâni.

Armata americană și alți oficiali consideră că trupele lor vor fi ținta principală a unor grupuri teroriste, odată ce va începe invazia teritoriului palestinian controlat de Hamas.

De asemenea, potrivit WSJ, amânarea invaziei vine și pe fondul eforturilor internaționale de a furniza ajutor umanitar civililor de pe teritoriul Fâșiei Gaza, precum și pentru desfășurarea negocierilor de eliberare a ostaticilor deținuți de gruparea terorista Hamas.

Potrivit informațiilor obținute de Reuters, Washington a sfătuit Israelul să amâne desfășurarea unui atac la sol în Fâșia Gaza, iar Qatar (care intermediază discuțiile cu militanții palestinieni) este la curent cu aceste discuții, deoarece încearcă să obțină eliberarea mai multor ostatici și să se pregătească pentru un posibil război mai amplu în regiune.

Surse alternative: WSJ, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday