Joe Emerson, în vârstă de 44 de ani, a recunoscut că a consumat ciuperci psihedelice cu aproximativ 48 de ore înainte de a se urca în avion. El nu mai dormise de peste 40 de ore, fapt ce l-a făcut să creadă “că era într-un vis”: “Am tras ambele mânere de oprire de urgență a motoarelor pentru că am crezut că visez și voiam doar să mă trezesc” a declarat acesta.

Emerson a călătorit duminică de la Seattle la San Francisco, pe scaunul rabatabil din cockpit, o practică obișnuită pentru piloții care se află în tranzit, în afara serviciului. La un moment dat, el a oprit motoarele avionului, dar căpitanul și secundul au reușit să le redreseze, fără ca avionul să piardă putere. Ulterior, Emerson a fost evacuat din cockpit, dar a încercat să deschidă una dintre ușile aeronavei, care a aterizat de urgență la Portland.

Totuși, piloții au spus că Emerson s-a comportat normal la începutul zborului, părând a fi capabil să poarte conversații obișnuite. Într-un moment în care aeronava se afla la jumătatea distanței dintre Oregon, și Portland, unul dintre piloți l-a văzut aruncându-și căștile și spunând că “nu se simte bine”, iar mai apoi a încercat să oprească motoarele avionului care transporta 80 de pasageri și patru membri ai echipajului. Emerson a cerut el însuși să fie imobilizat spunând că “dacă nu va fi imobilizat ceva rău urma să se întâmple”.

Pilotul lucrează la Alaska Airlines de mai mult de douăzeci de ani. El a spus anchetatorilor că se luptă cu depresia de șase ani, dar acum a fost prima dată când a consumat ciuperci halucinogene. Totuși, experții pun la îndoială declarația făcută de pilot, deoarece efectele ciupercilor psihedelice nu durează mai mult de șapte sau opt ore și sunt eliminate complet din organism în 24 de ore. 

Surse: The New York Times, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday