Incidentul este încă neclar, dar Alaska Airlines a emis un comunicat în care arată că un pilot aflat în afara serviciului și care călătorea în cockpit (pe locul suplimentar) a încercat la un moment dat să oprească motoarele aeronavei în timpul zborului. “Căpitanul și primul ofițer au reacționat rapid, motoarele nu au pierdut din putere, iar echipajul a asigurat aeronava fără incidente”, se arată în comunicat.

Nu este neobișnuit ca piloții care fac naveta între aeroporturi să călătorească în cockpit, pe scaunul suplimentar rabatabil din spatele căpitanului zborului respectiv, dar nu este clar de ce a încercat respectivul să saboteze zborul și să provoace prăbușirea aeronavei în care se aflau 80 de pasageri plus patru membri ai echipajului.

Potrivit BBC, după incident, pilotul care a încercat să oprească motoarele a fost dat afară din cabină, dar fără alte incidente, iar zborul a fost deviat la Portland, unde FBI și poliția locală l-au luat pe acesta în custodie. BBC mai arată că respectivul a fost pus sub acuzare pentru 83 de fapte de tentativă de omor, egale cu numărul persoanelor aflate la bord.

Surse: BBC, CNBC

Foto: Alexey Petrov | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday