Președintele Joe Biden le-a cerut republicanilor, în timpul discursului din această seară, să se țină de promisiunea făcută în ceea ce privește sprijinul pentru Ucraina:“Sper că prietenii mei din cealaltă parte se țin de cuvântul dat pentru sprijinul acordat Ucrainei. Au spus că vor sprijini Ucraina într-un vot separat. Nu putem, sub nicio formă, să permitem întreruperea sprijinului american pentru Ucraina”, a spus președintele.

Declarațiile lui Joe Biden vin la scurt timp după ce el și Congresul au semnat, în ultimul moment, un plan de finanțare, de scurtă durată pentru administrație și au reușit să prevină intrarea acesteia în colaps. 

În ciuda faptului că toate cele trei părți au agreat planul, acesta a creat numeroase dispute, întrucât nu a fost prevăzut și un buget pentru ajutorul acordat Ucrainei. De altfel, acest aspect a generat reacții și în afara SUA. Diverși experți au comentat și analizat situația despre care au conchis că ar putea avea efecte catastrofale pentru Kiev.

În timpul discursului de azi Joe Biden i-a criticat pe republicani pentru criza pe care aveau să o pornească. Președintele a fost întrebat dacă poate avea încredere în republicanul Kevin McCarthy, care se află în fruntea Camerei Reprezentanților. Biden a răspuns: “Tocmai am făcut un acord despre Ucraina, așa că vom afla”.

Președintele Biden a mai transmis și că “vreau să-i asigur pe aliații noștri americani, pe poporul american și pe poporul Ucrainei că pot conta pe sprijinul nostru. Nu vom pleca”.

Surse: CNN, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday