Una dintre cele mai așteptate noi funcții introduse de noul update de software este autocorectarea îmbunătățită, care se va baza pe inteligența artificială. AI va învăța să prezică frazele și cuvintele folosite cel mai des de utilizatorii de iPhone.

De asemenea, Apple introduce și un nou mod de vizualizare a ecranului, destinat folosirii pe timpul nopții, când dispozitivele sunt la încărcat. Ecranul dispozitivelor poate fi astfel customizat astfel încât să afișeze diferite widget-uri alese, precum calendarul, fotografii, prognoza meteo sau ora exactă. Modul de vizualizare “Standby” poate fi activat din setările dispozitivelor.

Totodată, dispozitivele Apple vor oferi acum utilizatorilor posibilitatea de a interacționa cu widget-urile, după modelul celor disponibile pe telefoanele cu Android. Spre exemplu, utilizatorii își pot adăuga pe ecranul de pornire o versiune limitată a aplicației Reminders, pe care pot bifa sarcini. Pentru utilizatorii de iPhone, Apple oferă acum posibilitatea de a crea profiluri personalizate cu imagini sau text pentru contacte, care vor fi afișate în apeluri. 

Parolele pentru diferite conturi pot fi partajate către prieteni sau familie prin iCloud, iar browserul dedicat dispozitivelor Apple, Safari, poate fi blocat de recunoașterea facială. Aplicația de mesagerie, iMessage, va recunoaște și semnala fotografii și videoclipuri sensibile sau potențial nedorite. 

Noul update va fi disponibil începând de luni seara, pentru toate telefoanele Apple de la iPhone XS până la iPhone 15, care urmează să fie lansat. 

Surse alternative: Sky News, TechCrunch

Foto: Apple

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday