Apple a prezentat noua gamă iPhone 15 în cadrul evenimentului de toamnă, organizat la sediul din Cupertino, statul California. Pentru prima dată după 11 ani, Apple a schimbat portul de încărcare al telefoanelor pentru a respecta directiva Uniunii Europene, care a impus standardul unic de încărcare pentru toate dispozitivele electronice (USB-C). Precomenzile vor fi deschise vineri, 15 septembrie.

Ecranul lui iPhone 15 are aceeași dimensiune ca în cazul lui iPhone 14, respectiv 6,1 inch, în timp ce ecranul lui Pro Max este de 6,7 inch. O mare schimbare este la nivelul camerei principale, care are 48 MP, față de doar 12 MP pe generația de anul trecut. În plus, modul de filmare pe timp de noapte și funcția Live Photos au fost îmbunătățite. 

Prețul pentru un iPhone 15 cu 128 GB de stocare este de 800 de dolari, iar pentru un 15 Plus cu aceeași stocare, de 900 de dolari, pentru versiunea Pro – 1.000 de dolari și pentru versiunea Pro Max – 1.200 de dolari. Cele două telefoane mai ieftine sunt echipate cu procesoare A16 actualizate, în vreme ce Pro și Pro Max vin cu procesoare A17, dezvoltate anul acesta. Carcasa acestora din urmă este fabricată din titan.

Apple a mai anunțat noua gamă Watch Series 9 și a doua generație de Watch Ultra, cu mici update-uri față de generațiile anterioare, dar cu aceleași dimensiuni. Watch Series 9 se vinde începând de la 400 de dolari, iar Ultra 2 de la 800 de dolari. 

Surse: The Verge, Reuters

Foto: Blog Apple

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday