Într-un articol publicat sâmbătă pe site-ul POLITICO, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, semnează alături de președintele Keniei, William Ruto, și de prim-ministrul statului Barbados, Mia Mottley, un apel prin care cer lumii să își tripleze  capacitățile de energie regenerabilă și să reducă la jumătate consumul de energie poluantă până în 2030.

Declarația vine după raportul ONU de vineri, care arată că eforturilor globale stabilite la Paris în 2015 au ratat de debarte țintele de combatere a schimbărilor climatice. Sultan Al-Jaber, care va conduce lucrările COP28 din Emiratelor Arabe Unite în noiembrie, s-a alăturat și el apelului.

“Avem nevoie ca marile economii ale lumii să joace un rol major în stabilirea țintelor globale pentru creșterea surselor de energie regenerabilă și de sporire a eficienței energetice. Dacă G20 poate face progrese în această problemă, asta ar fi o piatră de hotar importantă spre COP28”, a spus un oficial al UE pentru Politico.

Sursa: Politico

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday