La Istanbul, ploile abundente au inundat străzile și casele din două cartiere, şi au provocat cel puțin două decese. Aproximativ 12 persoane au fost recuperate, după ce au rămas blocate într-o bibliotecă, iar mai multe stații de metrou au fost închise, după ce fuseseră inundate. Tot în Turcia, două persoane au murit și cel puţin patru sunt dispărute, în urma inundării unui camping din provincia Kirklareli în care se aflau 12 turişti.

În Grecia, autorităţile au interzis circulația în orașul central Volos, unde străzile și parterele clădirilor au fost inundate. O persoană a murit și mai multe mașini au fost luate de ape pe insula Skiathos (stațiune turistică). În alte regiuni centrale din Grecia, inclusiv pe lanțul de insule Sporade și în Evia, autoritățile au trimis mesaje de alertă în care le-au recomandat oamenilor să rămână în case. La Pelion, viiturile au împins mașini în mare, iar căderile de pietre au blocat drumurile. Un pod a fost luat de ape și curentul electric a fost întrerupt în mai multe zone. 

Ministrul elen pentru Criză Climatică și Protecție Civilă a transmis că ploile abundente sunt aşteptate să se atenueze miercuri după-amiaza, dar recomandă populaţiei să rămână în continuare în case.

În Bulgaria, prim-ministrul a declarat că două persoane au murit și alte trei sunt date dispărute, după ce o furtună a provocat inundații pe coasta sudică a țării de la Marea Neagră. Apele au avariat semnificativ drumuri și poduri şi au provocat pene masive de curent. Imaginile de pe reţelele sociale arată cum mașini și rulote au fost luate de valuri şi duse spre largul mării în sudul stațiunii Tsarevo (50 km sud de Burgas). Acolo, autoritățile au declarat stare de urgență și au îndemnat oamenii să se refugieze la etaj, deoarece parterul unor hoteluri a fost inundat.

Sursă alternativă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday