Ploile torențiale s-au abătut, luni, asupra regiunilor Pieria, Tesalia, Arhipelagul Sporade, insula Evia și Ftiotida. În numai câteva ore, s-au înregistrat sute de apeluri la numerele de urgență. Furtuna se manifestă prin ploi abundente, cu grindină, descărcări electrice și vânturi puternice în Zona Mării Egee.

În orașul Volos, străzile și parterele clădirilor au fost inundate și mai multe mașini au rămas blocate sau chiar au fost luate de apă, fiind necesară intervenția pompierilor. Unul dintre șoferi a fost dat dispărut. Din cauza vântului puternic, un zid s-a prăbușit peste un bărbat, care a decedat.

Sistemul de înregistrare a fulgerelor ”ZEUS”, al Observatorului Național din Atena, a înregistrat peste 7.000 de fulgere, iar furtuna este de așteptat să continue și în orele următoare, în unele zone chiar până mâine.

Episodul de furtună amintește de inundațiile fulgerătoare din anul 2017, când 25 de persoane au murit și alte câteva sute au rămas fără adăpost. 

Surse: Reuters, CNN Greece

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday