Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei susține că dronele rusești au căzut pe teritoriul României, în timpul atacului de azi-noapte asupra infrastructurii portuare ucrainene de pe Dunăre. Oleg Nikolenko le cere partenerilor occidentali să accelereze aprovizionarea cu sisteme de apărare aeriană către Ucraina.

La solicitarea Biziday, Ministerul român al Apărării a infirmat categoric.”Ministerul Apărării Naționale infirmă în mod categoric informațiile din spațiul public cu privire la o așa-zisă situație apărută în cursul nopții de 3 spre 4 septembrie, în care drone rusești ar fi căzut pe teritoriul național al României.

Structurile cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, atât în cursul nopții trecute, cât și sâmbătă spre duminică, asupra infrastructurii din proximitatea porturilor ucrainene de la Dunăre. În niciun moment, mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României”, a transmis ministerul într-un comunicat.

Pe rețelele sociale a apărut o filmare care pare făcută de pe malul ucrainean al Dunării, în care se vede o explozia pe malul opus, însă veridicitatea acestor imagini nu a putut fi verificată.

Reuters scrie că România este membră a Alianței militare NATO.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday