NASA a tramis, astăzi, că sonda spațială Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) a surprins un nou crater de zece metri pe suprafața Lunii, despre care a conchis că este probabil locul de impact al misiunii rusești eşuate. 

Deoarece noul crater este aproape de punctul de impact estimat al misiunii Luna-25, echipa LRO a concluzionat că este probabil să fie cauzat de însăşi această misiune, mai degrabă decât generată de un alt impact natural, a transmis NASA într-un comunicat.


Sonda rusească Luna-25 a întâmpinat probleme la pătrunderea pe orbita satelitului natural, după ce a pierdut controlul navei şi, în consecinţă, s-a prăbuşit pe suprafaţa lunii la 19 august.

Luna-25 a fost prima misiune pe Lună a Rusiei în ultimii 47 de ani. După prăbușire, Moscova a transmis că o comisie specială a fost însărcinată cu investigarea motivelor care au dus la prăbuşirea sondei.

Acum aproximativ o săptămână, sonda spaţială Vikram a Indiei a aselenizat cu succes la Polul Sud al satelitului natural. Ţara asiatică a devenit astfel prima țară care ajunge pe partea nevăzută a Lunii. 

Surse alternative: NASA, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday