Tesla Model 3 va fi disponibil în China, Europa, Orientul Mijlociu, Australia și Japonia. Inclusiv în România a fost actualizat configuratorul, care afișează date despre noua variantă facelift. Prețul de pornire pentru varianta de bază (tracțiune spate) este de 42.990 de euro, la fel ca în majoritatea statelor europene, aceasta având o autonomie de 513 km, față de 491 de km în varianta anterioară.

Pentru configurația “Long Range” și tracțiune integrală, prețul de pornire este de 50.990 de euro, iar autonomia declarată crește de la 602 km la 629 km. Jurnaliștii de specialitate se așteaptă ca această autonomie declarată să fie cât mai apropiată de cea reală. Reamintim, luna trecută, trei proprietari de Tesla au deschis un proces colectiv, în care acuză producătorul de automobile electrice că a făcut publicitate falsă în privința autonomiei mașinilor sale. 

Noul Model 3 va fi disponibil și în două culori noi, Ultra Red și Stealth Grey. Mașina beneficiază de un sistem de infotainment îmbunătățit și de un nou sistem audio.

Această versiune actualizată a Model 3 este prima mașină nouă sau restilizată de Tesla de când a lansat Model Y în 2020, considerat best-seller-ul companiei. Producătorul auto intenționează să înceapă în acest an și asamblarea, mult amânată a camionetei Cybertruck. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday