Liderul miliției extremiste Oath Keepers a fost condamnat la închisoare pentru rolul pe care l-a avut în insurecția de Capitoliu din 6 ianuarie 2021. În urmă cu șase luni a fost găsit vinovat de complot, răscoală și tentativă de a împiedica preluarea puterii de către Joe Biden. 

Sentința este cea mai lungă dată până acum privind atacul de la Capitoliu. Procurorii au cerut 25 de ani de închisoare, dar Rhodes a primit 18. Judecătorul districtual a motivat că acțiunile sale pot fi echivalate cu acte de terorism.

Stewart Rhodes este imaginea extremei drepte americane, aflându-se în fruntea Oath Keepers. Acesta a fost acuzat că a organizat întreaga activitate a grupului pe care îl conduce, în timpul atacului de la Capitoliu, din 6 ianuarie 2021. Acesta nu s-a aflat efectiv la locul revoltei, dar i-a coordonat pe membrii grupării sale, care au luat cu asalt clădirea.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday