Prigojin a fost înmormântat la cimitirul Porokhovskoe, aflat la periferia orașului său natal, Sankt Petersburg. Ceremonia a fost, conform purtătorilor lui de cuvânt, privată. Aceștia au precizat că persoanele care doresc să își ia rămas bun de la liderul Wagner se pot duce la cimitir.

Vladimir Putin nu a participat la înmormântarea lui Prigojin, conform purtătorului său de cuvânt, Dmitri Peskov. Acesta a subliniat că aranjamentele legate de ceremonia de înmormântare sunt o chestiune pentru familie.

Evgheni Prigojin a decedat săptămâna trecută, după ce avionul privat în care se afla, alături de alți nouă lideri ai mercenarilor Wagner, s-a prăbușit în regiunea Tver, la nord de Moscova.

Kremlinul a negat constant că ar fi putut avea vreo implicare în acest caz, însă după moartea lui Prigojin, Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) a publicat o analiză în care a argumentat că liderul Wagner a fost asasinat “aproape sigur” la ordinul președintelui rus, Vladimir Putin. Moscova a numit evaluările serviciilor de informații occidentale privind posibila implicare a președintelui rus în acest incident drept “o minciună absolută”.

Surse alternative: CNN, The Guardian, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday