În cadrul unui interviu televizat, președintele Vladimir Putin a transmis că primele date indică faptul că avionul care s-a prăbușit miercuri avea la bord membri ai grupării Wagner și a transmis condoleanțe familiilor celor decedați. 

Referitor la liderul grupării de mercenari, Evgheni Prigojin, Vladimir Putin a declarat că acesta a fost “un om de afaceri de succes” și a precizat că ancheta demarată în vederea stabilirii cauzelor accidentului va dura ceva timp. 

Putin a mai declarat că, “din câte cunoaște”, Evgheni Prigojin “abia miercuri s-a întors din Africa. Acolo s-a întâlnit cu anumite persoane oficiale“. Despre restul membrilor Wagner care se aflau în avion alături de Prigojin, liderul rus a afirmat că “Acești oameni au adus o contribuție semnificativă la cauza noastră comună în lupta împotriva regimului neonazist“, referindu-se la războiul din Ucraina. De-a lungul timpului, Putin s-a folosit de așa-zisa prezență a neonaziștilor în Ucraina pentru a justifica invadarea țării.

Îl cunosc pe Prigojin de multă vreme, de la începutul anilor ‘90. A fost o persoană cu un destin complicat, a făcut greșeli grave în viață, dar a căutat să obțină rezultatele necesare – atât pentru el însuși, cât și în momentele în care i-am cerut acest lucru, pentru cauza comună, cum a fost în aceste ultime luni“, a declarat președintele rus, referindu-se probabil la răscoala lui Prigojin din luna iunie.

Reamintim că ISW a arătat într-o analiză că Prigojin a fost asasinat “aproape sigur” la ordinul lui Putin, prin doborârea avionului său de către antiaeriana rusă.

Surse: BBC, TASS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday