Încălzirea globală a făcut ca incendiile să fie cu până la 50% mai intense, se mai arată în analiza efectuată de World Weather Attribution, o echipă globală de oameni de știință care examinează rolul jucat de schimbările climatice în fenomenele meteorologice extreme. Grupul a studiat incendiile din regiunea Quebec, dintre lunile mai și iulie ale acestui an.

Anul acesta, peste 14 milioane de hectare au ars din cauza incendiilor, ceea ce echivalează cu 4% din întreaga suprafață forestieră a Canadei. Din cauza temperaturilor ridicate, zăpada s-a topit mai repede anul acesta, ceea ce a dus la “incendii neobișnuit de timpurii”. În multe părți ale Canadei, zăpada poate limita declanșarea și răspândirea incendiilor.

Incendiile de vegetație continuă să amenințe Canada, în special provincia British Columbia, care a declarat stare de urgență. Acolo, pompierii se luptă cu aproximativ 400 de incendii, iar guvernul federal a anunțat că va trimite armata în ajutor.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday