Pascale St-Onge, ministrul canadian al Patrimoniului a cerut companiei Meta să ridice interdicția ”nesăbuită”, pentru că ”afectează accesul la informații vitale pe Facebook și Instagram. Facem apel să reia difuzarea știrilor pentru siguranța canadienilor. Avem nevoie de mai multe știri, chiar acum”.

Unii locuitori din orașul nordic Yellowknife, pentru care s-a dat ordin de evacuare, s-au plâns că din cauza interdicției, nu au putut să facă schimb de informații importante despre incendii. Oamenii au postat screenshot-uri cu informații pe Facebook și Instagram, pentru că nu au putut distribui știri. 

Un purtător de cuvânt al Meta le-a indicat utilizatorilor să folosească funcția “Safety Check” de pe Facebook, pentru a anunța alte persoane că sunt în siguranță. A adăugat că cetățenii pot accesa conținut de la agențiile guvernului, serviciile de urgență sau ONG-uri.

După ce a intrat în vigoare legea care obligă marile platforme să plătească pentru conținutul jurnalistic afișat, Meta a ales să-l blocheze. Susține că oamenii nu vin pe Facebook pentru știri.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday