Purtătorul de cuvânt al guvernului britanic a declarat că toate structurile din subordine ar trebui să-și întrerupă relații cu organizația Greenpeace după ce, săptămâna trecută, unii dintre membrii săi au organizat un protest la una dintre reședințele premierului Sunak, din Yorkshire. 

În semn de protest față de planurile guvernului de exploatare a petrolului și gazelor din Marea Nordului, aceștia au acoperit clădirea cu material textil negru, despre care au spus că este un simbol pentru petrol. Cinci persoane au fost arestate, iar apoi eliberate pe cauțiune. Parlamentarii britanici au criticat puternic acțiunea, despre care au spus că a încălcat securitatea premierului.

Purtătorul de cuvânt a declarat că ONG-ul “nu ar trebui să primească un loc la masa discuțiilor” de la Whitehall privind problemele legate de climă, ca urmare a protestului. Drept răspuns, Greenpeace a acuzat guvernul de “mentalitate de buncăr” spunând că protestele grupurilor societății civile sunt organizate din cauza faptului că miniștrii le-au “închis ușa”.

Will McCallum, unul dintre directorii Greenpeace, a afirmat că organizația reflectă opiniile a milioane de susținători și că ea trebuie să “tragă guvernul la răspundere”. Acesta a explicat că “să-ți ascunzi capul în nisip nu va face să dispară criza climatică”.

Sursa: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday