Vânzările adidașilor produși în colaborare cu Kanye West și rămași în stocuri după renunțarea la parteneriat, în luna octombrie 2022, au generat aproximativ 400 de milioane de euro în al doilea trimestru, contribuind puternic la reducerea pierderilor de 700 de milioane de euro estimate anterior de producătorul de articole sportive pentru anul în curs. Acum, Adidas se așteaptă să raporteze pierderi de 450 de milioane de euro pentru 2023.

O parte a banilor obținuți din vânzarea acestor adidași vor fi donați în scop caritabil, până acum Adidas oferind 10 milioane de euro și alocând 100 milioane de euro ce urmează, de asemenea, să fie donați organizațiilor caritabile, inclusiv Fundației pentru Combaterea Antisemitismului. Compania a făcut această promisiune anterior, după renunțarea la colaborarea cu Kanye West, din cauza unor remarci antisemite din partea acestuia. 

Faptul că Adidas a vândut cu succes stocurile de pantofi Yeezy, fără o mulțime de reacții negative din partea presei sau a consumatorilor, este un rezultat bun, a declarat Cristina Fernandez, directorul general al companiei de consultanță și cercetare Telsey Advisory Group, cu sediul în New York.

Adidas a pus la vânzare la sfârșitul lunii mai primul lot rămas de pantofi Yeezy, iar Reuters scrie că următoarele loturi se vor bucura, probabil, de un succes similar în ceea ce privește vânzările, având în vedere că firma urmărește să vândă produsele și angro, nu doar cu amănuntul prin intermediul propriilor magazine.

Previziunile actuale ar putea fi însă revizuite în viitor, în funcție de cât de bine se vor vinde și celelalte loturi de adidași Yeezy. Analiștii citați de Reuters se așteaptă ca următoarele loturi să aducă companiei în jur de 1,5 miliarde de euro și 700 de milioane de euro profit, după donații. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday