Mai multe persoane cu acces la situația financiară a producătorului german de articole sportive au declarat pentru Financial Times că, până pe 2 iunie, Adidas a primit comenzi în valoare de peste 508 milioane de euro euro, pentru patru milioane de perechi de pantofi sport Yeezy. 

Totuși, având în vedere cererea cu mult peste cele mai optimiste estimări ale companiei, Financial Times scrie că Adidas nu a putut onora toate comenzile, în special pentru anumite mărimi și modele. În acest context, vânzările nete au fost mai mici decât valoarea generată de plasarea tuturor comenzilor. Perioada de plasare a cererilor s-a desfășurat într-un interval relativ scurt de timp, de la sfârșitul lunii mai până în primele zile ale lunii iunie. 

Adidas a încetat să mai vândă pantofii produși în colaborare cu Kanye West în luna octombrie 2022, după ce a reziliat contractul extrem de profitabil cu designerul și rapperul american pe fondul unor remarci antisemite din partea acestuia. Ulterior, în luna mai, compania a anunțat că a decis să vândă o parte din perechile rămase în stocuri, iar o parte semnificativă a veniturilor va fi donată unor campanii caritabile de combatere a rasismului și antisemitismului. 

Compania de articole sportive și Kanye West au început colaborarea în 2015 și, până în 2022, Yeezy a generat vânzări în valoare de peste 1,7 miliarde de euro și un profit operațional de aproximativ 700 de milioane de euro. Al doilea cel mai mare brand sportiv din lume a avertizat la începutul anului că ar putea înregistra în 2023 prima pierdere operațională din ultimii 31 de ani.

Sursa: Financial Times

Sursă Foto: Albo | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday