Într-o informare de presă, Ministerul Apărării Naționale asigură că nu au fost identificate ameninţări militare directe asupra teritoriului şi apelor naţionale, în urma bombardamentelor care au avut loc miercuri dimineață la Ismail. De asemenea, adaugă că “aplică măsuri de vigilență întărită, stabilite conform planurilor naționale și aliate, monitorizând permanent spațiul național terestru, maritim și aerian”. 

Ministerul condamnă “agresiunea armată a Federației Ruse împotriva Ucrainei și continuarea atacurilor nejustificate și ilegale împotriva zonelor locuite de populația civilă și elementelor din infrastructura critică ale Ucrainei”.

MApN precizează că cooperează cu structurile NATO pentru consolidarea apărării pe întregul flanc estic și descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului Alianței.

Reamintim, cel puțin cinci drone rusești (Shahed, de producție iraniană) au lovit orașul Ismail, țintind în special portul de cereale. Au fost detectate de forțele ucrainene, care au precizat că dronele vin dinspre Marea Neagră.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday