În provincia japoneză Okinawa, din sud-vestul țării, peste 600.000 de locuitori au primit ordine de evacuare, iar vântul puternic a doborât firele de electricitate, lăsând peste 200.000 de gospodării fără curent electric. Meteorologii estimează că taifunul va stagna în Marea Chinei de Est în următoarele 48 de ore, urmând apoi să se îndrepte, probabil, spre nordul insulelor Ryukyu din Japonia în weekend și să evite lovirea directă a coastei de est a Chinei, puternic afectată de taifunul Doksuri.

Rafalele de vânt au depășit miercuri dimineață și 220 de kilometri pe oră în insulele din provincia japoneză, iar multe localități au fost inundate. Totuși, acesta ar putea aduce ploi abundente și rafale de vânt puternice în estul Chinei și de-a lungul coastei de lângă Shanghai în următoarele zile. 

Impactul taifunul Khanun vine după Doksuri, care a inundat periferia vestică a Beijingului, ucigând zeci de persoane. Doar în Beijing, 31 de mii de persoane au fost evacuate în weekend, iar în jur de jumătate de milion de cetățeni ai provinciei Fujian au fost nevoiți să-și părăsească locuințele din cauza inundațiilor. Potrivit meteorologilor chinezi, inundațiile din Beijing au fost provocate de cele mai abundente ploi din ultimii 140 de ani.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday