Taifunul Doksuri, una dintre cele mai puternice furtuni din ultimii ani, a provocat cel puțin patru decese. Meteorologii avertizează că un alt uragan va lovi în curând capitala Chinei.

Televiziunea de stat transmite că peste 31 de mii de persoane au fost evacuate din capitala Chinei până duminică seara, iar în jur de jumătate de milion de cetățeni ai provinciei Fujian au fost nevoiți să-și părăsească locuințele din cauza inundațiilor. 

Taifunul Doksuri a lovit coasta sud-estică a Chinei (provincia Fujian) la sfârșitul săptămânii trecute, slăbind însă în intensitate în timp ce se îndrepta spre nord. Tot în provincia Fujian, ploile au inundat suprafețe mari de terenuri agricole, provocând pierderi economice de aproximativ 60 de milioane de dolari, a raportat presa de stat.

Doksuri este cel mai puternic uragan care lovește China, potrivit CNN. Înainte de a lovi provincia Fujian, taifunul a provocat moartea a cel puțin 39 de persoane în Filipine și a distrus părți din sudul Taiwanului. 

Agenția de presă de stat Xinhua relatează că două persoane au decedat luni în Beijing din cauza furtunii, iar alte două au fost găsite moarte în provincia Liaoning. Meteorologii estimează că uraganul va provoca în continuare daune semnificative, urmând ca în provinciile din sud-estul țării să se înregistreze cantități record de precipitații.

Luni, nouă districte din Beijing se aflau sub o avertizare Cod Roșu de ploi torențiale, cel mai înalt nivel de alertă meteorologică din China. Cel puțin alte 95 de avertizări meteorologice au fost emise în întreaga țară. Traficul feroviar și rutier, în special pe autostrăzi, a fost perturbat. Școlile au fost închise, iar autoritățile au cerut oamenilor să rămână în case. De asemenea, peste două sute de zboruri interne spre și dinspre insule din estul Chinei au fost anulate, afectând aproape 30 de mii de pasageri.

Totuși, pe măsură ce intensitatea uraganului Doksuri se diminuează, meteorologii transmit că un alt taifun, Khanun, al șaselea din acest an, va lovi teritoriul în perioada următoare. 

China, la fel ca cea mai mare parte a lumii, se confruntă în această perioadă cu fenomene meteorologice extreme, pe măsură ce valurile de căldură au adus noi recorduri de temperatură în mai multe părți ale țării. 

Sursa: CNN 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday