Elicopterul MRH-90 Taipan al Forțelor de Apărare Australiene (ADF) s-a prăbușit în ocean, vineri seara, în timpul exerciţiului Talisman Sabre, după ce a amerizat în apele din proximitatea insulei Hamilton (890 de km nord de Brisbane). 

Ministrul Apărării, Richard Marles, a declarat, sâmbătă dimineaţă, că o misiune de căutare şi salvare a echipajului şi a elicopterului dispărut este în curs de dinamică. Adaugă că la operaţiune participă avioane şi nave de căutare.

Directorul exerciţiului militar comun SUA-Australia, generalul Damian Hill, a anunţat că, în consecinţă, operaţiunile Talisman Sabre au fost suspendate temporar, pentru a permite tuturor participanților “indiferent de națiune, să ia legătura cu familiile lor”.   

În martie, alte două persoane din echipajul ADF au fost rănite, după ce un alt elicopter MRH-90 Taipan s-a prăbuşit din cauza unei defecţiuni la motor.

Guvernul australian a decis, înca din 2019, că își va retrage întreaga flotă de Taipan-uri, fabricate de Airbus, cu ani înainte de termen.

Surse alternative: CNN, Reuters

Foto: Ryan Fletcher | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday