Potrivit declaraţiei comune a General Motors, Honda, Hyundai, Kia, BMW Group, Mercedes-Benz Group și Stellantis, planul prevede instalarea a 30 de mii de puncte de încărcare rapidă în zonele urbane și de-a lungul autostrăzilor, în SUA și Canada. Acest lucru ar însemna dublarea reţelei deja existente (32 de mii) din America de Nord.

Constructorii auto subliniază că pasul este unul esenţial pentru încurajarea consumatorilor să aleagă maşini electrice, în contextul în care se estimează că acestea vor face jumătate din totalul vânzărilor de autoturisme până în 2030. Cei şapte producători auto au adăugat că pasul este crucial pentru eforturile mai ample de a limita consumul de carburanți. 

Stațiile de curent continuu de mare putere pot încărca o baterie de la 0% la 80% într-un timp cuprins între 20 de minute şi o oră, în funcție de bateria fiecărei mașini. Totuși, stațiile de curent alternativ, de putere mai mică și la care încărcarea durează până la 10 ore, sunt preferabile pentru longevitatea bateriei. Potrivit Departamentului pentru Energie al SUA, numai 22% din cele 142 de mii de stații pentru vehicule electrice din Statele Unite sunt cu încărcare rapidă.

SUA se pregătește de standardizarea acestora și, în anticiparea acestui proces, Tesla încearcă să devină standardul pentru stații, așa că a acordat deja acces vehiculelor electrice de la alte companii la rețeaua sa de încărcare rapidă.

Sursă: The Washington Post

Foto: Bill H | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday