Acordul a fost anunțat de Elon Musk, directorul executiv al Tesla, și Jim Farley, directorul executiv al Ford. Potrivit acestora, începând cu 2024, vehiculele electrice Ford vor avea acces la peste 12.000 de stații de încărcare Tesla “Superchargers” din America de Nord. Astfel, Ford va deveni primul mare producător auto care va adopta standardul de încărcare Tesla și va primi accesul la cea mai mare rețea Superchargers din SUA.

Anul trecut, în noiembrie, Tesla anunțase că va permite altor producători auto și operatori de rețele de încărcare să aibă acces la stațiile sale de încărcare. Un adaptor dezvoltat de Tesla va permite ca vehiculele electrice Ford echipate cu portul CCS (Combined Charging System) să aibă acces la Superchargers V3 de la Tesla. Ford își va echipa viitoarele mașini electrice cu sistemul de încărcare standard al Tesla, eliminând necesitatea unui adaptor, începând cu 2025.

Jim Farley a declarat că “ne place fiabilitatea, software-ul Tesla, ușurința de utilizare a conectorului. Pe partea de infrastructură, cred că este loc pentru o colaborare între companiile auto, ceea ce este total neobișnuit pentru noi, ca rivali în industrie”.

Sursa: Ford

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday