Experţii marini şi voluntarii au găsit balenele-pilot eşuate în apropiere de plaja Chyenes, la peste 450 de kilometri sud-est de capitala Perth a statului Australia de Vest. 

Din păcate, 51 de balene au murit peste noapte, în urma unei eșuări în masă […] Facem eforturi, împreună cu voluntari înregistrați și cu alte organizații, pentru a readuce restul de 46 de balene în ape mai adânci în cursul acestei zile”, a transmis Serviciul pentru Parcuri și Faună Sălbatică din Australia de Vest.

Potrivit experţilor marini, balenele-pilot sunt cunoscute pentru legăturile lor sociale puternice, astfel încât atunci când o balenă intră în dificultate și eșuează, de obicei, este urmată de restul.

Australia și Noua Zeelandă sunt puncte cunoscute pentru eșuarea în masă a balenelor, datorită marilor colonii de astfel de mamifere, care trăiesc în oceanele adânci din jurul celor două națiuni insulare. Motivul pentru care acestea rămân blocate pe plaje rămâne, totuşi, un mister.

Acum aproximativ o săptămână, alte peste 50 de balene-pilot au eşuat pe o plajă de pe Insula Lewis, din Scoţia, când încercau să ajute o femelă ce avea complicații la naștere.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday