Mai multe incendii de vegetație au izbucnit în diferite părți ale regiunii, cea mai sudică parte a Italiei continentale, după ce temperaturile au depășit 40 de grade Celsius în ultima săptămână. Pentru stingerea incendiilor au fost chemate echipe suplimentare de pompieri din regiunile Campania și Lazio, precum și din orașul sicilian Messina.

Meteorologii au avertizat că luni vor fi temperaturi extrem de ridicate, care pot ajunge până la 48 de grade Celsius în sudul Italiei și în insulele Sicilia și Sardinia, înainte de a se reveni la niveluri mai normale de vară spre mijlocul săptămânii. Italia este una dintre țările europene cele mai afectate de schimbările climatice. De asemenea, unele părți din nordul Italiei au fost afectate recent de furtuni intense cu grindină.

Un val de căldură a lovit sudul Europei în plin sezon estival, temperaturile doborând recorduri inclusiv la Roma, și aducând avertismente privind un risc crescut de decese. De asemenea, pe insula grecească Rodos, un incendiu de vegetație a forțat duminică evacuarea a mii de turiști și locuitori.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday