Furtuna puternică a lovit regiunea Veneto din nord-estul țării, care include Veneția și Verona, iar peste 110 persoane au fost rănite de vremea extremă, inclusiv de grindina de mari dimensiuni, potrivit guvernatorului local Luca Zaia. Autoritățile au decretat stare de urgență regională pentru zonele afectate.

“Valul de vreme rea, după ce a afectat regiunile noastre muntoase, a lovit acum și câmpiile, provocând rănirea unor persoane. Grindina care a căzut a fost absolut ieșită din comun, cu pietre de gheață care, în unele cazuri, au avut diametre de peste 10 cm”, a mai declarat guvernatorul regiunii, adăugând că cele mai multe răni au fost cauzate de geamuri sparte și de oameni care au alunecat pe grindină.

Serviciile de urgență au răspuns la peste 500 de apeluri de ajutor din cauza pagubelor materiale și a vătămărilor corporale provocate de grindină, a declarat protecția civilă regională din Veneto. Muncitorii au îndepărtat sticla de la ferestrele sparte și au tăiat copaci afectați de furtună.

CNN amintește că Europa a cunoscut schimbări dramatice ale vremii în acest an. De exemplu, Italia, Spania și Grecia s-au confruntat cu temperaturi foarte ridicate timp de mai multe zile, Roma atingând marți un nou record de temperatură, de 41 de grade Celsius. Pe măsură ce criza climatică se accelerează, oamenii de știință sunt de părere că fenomenele meteorologice extreme vor deveni din ce în ce mai frecvente și mai intense.

Surse alternative: CNN, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday