Racheta ar putea atinge viteze de peste 800 de mii de kilometri pe oră, a anunțat compania Pulsar Fusion. Această nouă rachetă este atât de rapidă încât ar putea reduce la jumătate timpul de călătorie spre Marte, iar oamenii ar putea ajunge pe planeta roșie în câteva săptămâni în loc de luni. 

Cercetări recente au concluzionat că o călătorie pe Marte ar fi destul de sigură pentru astronauți, dacă aceștia se întorc pe Pământ în mai puțin de patru ani și nu petrec prea mult timp expuși la radiații și la lipsa gravitației. Cu tehnologia actuală, NASA estimează că ar fi nevoie de șapte luni pentru a ajunge pe Marte, astfel încât aproximativ 30% din timpul total al călătoriei “sigure” ar fi pierdut în tranzit. Însă dacă timpul de călătorie ar fi înjumătățit, oamenii ar avea mult mai mult timp pentru a face teste și a sta pe suprafața planetei roșii.

Richard Dinan, directorul executiv al Pulsar Fusion a declarat că: “Omenirea are nevoie de o propulsie mai rapidă în contextul creșterii economiei spațiale, iar fuziunea oferă o putere de o mie de ori mai mare decât cea a propulsoarelor ionice convenționale folosite în prezent pe orbită. Dacă oamenii pot realiza fuziunea pentru energie, atunci propulsia prin fuziune în spațiu este inevitabilă”.

Tehnologia ar putea fi utilizată și pentru a trimite oameni în spațiu în scop turistic, de exemplu pentru a observa lunile lui Jupiter, dacă compania reușește menținerea plasmei supra-încălzite într-un câmp electromagnetic. Pulsar Fusion plănuiește un test de lansare a unei rachete spre sfârșitul acestui deceniu.

Cu jumătate de an în urmă, NASA a anunțat că va începe dezvoltarea unei rachete spațiale cu propulsie nucleară, care va scurta drumul până pe Marte. Agenția spațială americană își propune să trimită o misiune cu echipaj uman pe Planeta Roșie, până în 2030.

Sursă: Business Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday