Microsoft a anunțat, într-o postare pe blog, că va oferi gratuit mai multe produse de securitate. Recent, compania s-a confruntat cu critici că își obligă clienții să plătească pentru a fi protejați, în ciuda faptului că face greșeli în materie de securitate.

Instrumentul Microsoft special conceput pentru asigurarea securității se numește Purview. Deși nu este eficient în prevenirea atacurilor cibernetice, poate ajuta utilizatorii să descopere dacă hackerii le-au atacat conturile, explică Reuters.

Săptămâna trecută s-a descoperit că Outlook, serviciul de e-mail oferit de Microsoft, a fost ținta unui atac al hackerilor din China. Aceștia au reușit să acceseze conturi de e-mail ale mai multor agenții guvernamentale din Europa de Vest și SUA. Valul de critici a fost intensificat de faptul că Microsoft nu doar că a făcut posibilă o astfel de acțiune, ci nu a reușit să o identifice. Potrivit companiei, atacul a început în luna mai și a fost detectat după câteva săptămâni, când unele persoane au sesizat nereguli. 

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday