Microsoft a transmis că hackerii chinezi care lucrează pentru stat au accesat în secret conturi de e-mail din aproximativ 25 de organizații, inclusiv agenții guvernamentale, fără a detalia. Potrivit Reuters care citează surse familiarizare cu ancheta, una dintre ținte ar fi departamentul de Stat al SUA.

Grupul de hackeri Storm-0558 a falsificat jetoane de autentificare digitală pentru a accesa conturile de webmail care rulează pe serviciul Outlook al companiei. Potrivit Microsoft, atacul a început în luna mai și a fost detectat după câteva săptămâni, după ce unele persoane au sesizat nereguli. Consilierul pentru securitate al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat pentru ABC că SUA au detectat “destul de rapid” atacul asupra conturilor guvernului federal și au reușit să-l oprească.

Purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de externe a transmis că “Indiferent de agenția care a emis aceste informații, nu va schimba niciodată faptul că Statele Unite sunt cel mai mare imperiu al hackerilor din lume care efectuează cele mai multe furturi cibernetice“, și a numit acuzația “dezinformare”. China neagă în mod obișnuit implicarea în operațiuni de hacking, indiferent de dovezile sau contextul disponibil.

Luna trecută, firma de securitate cibernetică deținută de Google, Mandiant, a transmis că suspectează că hackeri chinezi susținuți de stat au pătruns în rețelele a sute de organizații din sectorul public și privat la nivel global, folosind o breșă de securitate într-un instrument popular de securitate a e-mailului. La începutul acestui an, Microsoft a avertizat că hackerii chinezi vizează infrastructura critică din SUA, iar China ar putea pune bazele tehnice pentru a întrerupe comunicațiile critice dintre SUA și Asia în timpul crizelor viitoare.

Surse alternative: Microsoft, DW, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday