Comunicatul Aviației Americane precizează că avioanele militare rusești au avut un “comportament nesigur și neprofesionist”, în timpul interacțiunii cu dronele americane MQ-9 care efectuau o misiune împotriva ISIS în Siria. Similar cu ziua precedentă, avioanele rusești au aruncat rachete de semnalizare în fața dronelor și au zburat periculos de aproape, punând în pericol siguranța tuturor aeronavelor implicate.

Acesta este al doilea caz de comportament periculos al piloților ruși în ultimele 24 de ore, primul având loc miercuri, în jurul orei 9:40 (ora României). Aviația Americană menționează că astfel de evenimente sunt un exemplu al acțiunilor neprofesioniste și nesigure ale forțelor aeriene rusești care operează în Siria, care amenință atât siguranța forțelor americane, cât și a celor rusești. 

Similar cu mesajul transmis în urmă cu o zi Forțele Aeriene ale SUA îndeamnă forțele rusești din Siria să înceteze acest comportament nesăbuit și să adere la standardele de comportament așteptate de la o forță aeriană profesionistă, astfel încât să ne putem relua concentrarea asupra înfrângerii ISIS”.

Comunicatul Aviației Americane

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday