Reporterii trimiși de agenția Reuters în Ucraina au mers în satul Storozheve din regiunea Donețk, o localitate recent eliberată de militarii ucraineni în cadrul contraofensivei. Jurnaliștii au surprins imagini și au prezentat detalii despre modul în care zac cadavrele militarilor ruși morți în lupte.

Imaginile circulă pe rețelele de socializare. O altă fotografie surprinde mai mulți militari ucraineni, arborând steagul țării în fața unei casa avariate.

Reuters scrie că trupurile rușilor se află de-a lungul drumului care duce spre sat și pe câmpurile din apropiere, iar din loc în loc pot fi văzute epavele vehiculelor blindate. Recent, ministerul ucrainean al Apărării a anunțat eliberarea a șapte localități, în cadrul contraofensivei din sudul și estul țării.

Urmările bombardamentelor se văd și pe casele din apropierea drumului, care nu mai au acoperișuri sau sunt crăpate. Agenția de presă a specificat că satul a fost evacuat înainte de declanșarea luptelor. Un soldat ucrainean le-a declarat jurnaliștilor: “În urmă cu trei zile, am eliberat satul Storozheve. Puteți vedea cu ochii voștri cum s-a realizat acest lucru. Puteți vedea echipamentul distrus. Glorie Ucrainei”

Ucraina a specificat acum că au fost uciși 50 de soldați ruși, iar patru au fost luați prizonieri. Agenția de presă nu a putut verifica în mod independent acest bilanț.

Reuters amintește că satul a fost ocupat de trupele rusești în martie 2022, la o lună după declanșarea invaziei. Storojeve face parte dintr-un grup de așezări de lângă râul Mokry Yali, pe care Ucraina spune că trupele sale le-au reocupat de când au început contraofensiva.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday