Incidentul a avut loc miercuri în jurul orei 9 (ora 3 dimineața în România) într-o unitate militară din orașul Gifu, în centrul Japoniei. Ministerul japonez al Apărării a declarat că un soldat în vârstă de 18 ani, membru al Forțelor de Autoapărare, a împușcat mortal doi instructori cu o armă automată în timpul unui exercițiu de antrenament în care au fost folosite arme cu muniție reală. Inițial, bilanțul indicase o persoană decedată.

Tânărul, care a fost ulterior arestat, s-a alăturat serviciului în aprilie. Cea de a treia victimă, cu răni grave, se află internată la spital. Printre victime se numără un bărbat în vârstă de 50 de ani și doi bărbați de 20 de ani. Nu au fost raportate victime civile. 

Japonia are una dintre cele mai scăzute rate de infracțiuni comise cu arme de foc din lume, datorită legilor extrem de stricte privind controlul acestora. În 2022, în Japonia au avut loc nouă atacuri armate, inclusiv asasinarea fostului prim-ministru Shinzo Abe, care a fost împușcat mortal cu o armă artizanală în timpul unui discurs de campanie. 

Surse alternative: Reuters, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday