Update: “O femeie în vârstă de 52 de ani, care a fost arestată mai devreme astăzi, în calitate de suspect în legătură cu ancheta în curs de desfășurare privind finanțarea și finanțele Partidului Național Scoțian, a fost eliberată fără acuzații în așteptarea unor investigații suplimentare. Femeia a fost interogată de detectivii de la Police Scotland după ce a fost arestată la ora 10.09. Ea a fost eliberată din arest la ora 17.24 (ora locală)”, au transmis autoritățile scoțiene.

Știrea inițială:

Nicola Sturgeon a fost reținută de polițiștii care investighează acuzațiile de abatere financiară din partea partidului pe care l-a condus. Poliția din Scoția a lansat operațiunea “Branchform” în 2021, în legătură cu deturnarea a 600 de mii de lire sterline strânse de susținători pentru a fi alocate campaniei de independență a Scoției. Potrivit unor informații, banii au fost folosiți necorespunzător, fiind cheltuiți în altă parte. Locuința soților Sturgeon și sediul SNP au fost percheziționate, iar anchetatorii au strâns mai multe cutii cu documente și calculatoare.

Într-un comunicat de presă transmis în cursul după-amiezii, poliția din Scoția a precizat: “O femeie de 52 de ani a fost reținută astăzi, duminică, 11 iunie 2023, ca suspectă în legătură cu ancheta în curs privind finanțarea și finanțele Naționalului Scoțian. Femeia este în custodie și este audiată de detectivii Poliției Scoției“.

Soțul doamnei Sturgeon, fostul director executiv al Partidului Național Scoțian (SNP), Peter Murrell, a fost arestat în aprilie în cadrul anchetei, împreună cu fostul trezorier Colin Beattie. Ambii au fost ulterior eliberați fără acuzații, în așteptarea unei anchete suplimentare.

Nicola Sturgeon a demisionat din funcția de prim-ministru al Scoției și lider al SNP în februarie. A ocupat funcția de premier timp de opt ani.

Surse alternative: The Guardian, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday