Nicola Stuergeon nu a fost de acord cu ieșirea Marii Britanii din UE și a fost un aspru critic al lui Boris Jonhson. Stuergeon a propus de mai multe ori organizarea unui referendum privind independența Scoției, după Brexit. În ultima perioadă însă, aceasta a fost aspru criticată de opinia publică, după ce parlamentul scoțian a adoptat o legislaţie menită să faciliteze schimbarea sexului recunoscut legal, care a ridicat temeri cu privire la agresorii sexuali. Legea simplifica procedura pentru schimbarea genului, prin eliminarea necesității unui diagnostic medical de disforie de gen și scăderea vârstei minime la 16 ani, de la 18 ani, iar criticii au susținut că favorizează agresorii sexuali.

Sturgeon a declarat că decizia nu vine în urma presiunilor politice la care a fost supusă, pentru că are “experiența de a naviga în ape tulburi. Această decizie vine dintr-o evaluare mai profundă și pe termen lung”. Sturgeon a mai spus că meseria de prim-ministru nu poate fi făcută pentru o perioadă îndelungată și că în cazul ei “s-a creat un pericol de a deveni prea lungă”.

Nicola Stuergon ocupa funcția de premier al Scoției din noiembrie 2014, ceea ce o face cel mai longeviv prim-ministru din istoria țării. BBC scrie că doamna Sturgeon a devenit, pentru mulți, imaginea independenței Scoției.

Sursă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday