Guvernul condus de Rishi Sunak a prezentat China ca fiind cea mai mare provocare la adresa securității și prosperității lumii. Executivul a cerut încă de anul trecut îndepărtarea camerelor de supraveghere produse în China, din sediile instituțiilor care gestionează informații “sensibile”, iar acum a anunțat că va veni cu un calendar pentru această operațiune.

Parlamentarii britanici au cerut anterior interzicerea vânzării și utilizării camerelor de supraveghere produse de companiile Dahua și Hikvision, două întreprinderi deținute parțial de statul chinez, din cauza temerilor legate de confidențialitate și a îngrijorărilor că produsele sunt folosite în China pentru supravegherea populației. Hikvision a replicat că posibila interdicție este “o nouă intensificare a tensiunilor geopolitice tot mai mari, care nu are nicio legătură cu nivelul de securitate asigurat de produsele noastre”.

Ca parte a eforturilor de a se îndepărta cât mai mult posibil de aplicațiile și companiile chinezești din domeniul tehnologic, Marea Britanie a interzis TikTok pe dispozitivele guvernamentale în luna martie a acestui an. În 2020, nu i-a permis companiei Huawei să participe la dezvoltarea rețelei 5G, deși grupul chinez era atunci un jucător important în acest segment.

Sursa: Reuters

Foto: Stefano Carnevali | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday