Update: Operaţia de hernie a Papei Francisc a decurs “fără complicaţii”, transmite Vaticanul. Intervenţia a durat trei ore iar, ca măsură de precauţie, Papa şi-a anulat toate activităţile pentru următoarele zece zile.

Știrea în forma inițială: Papa Francisc va fi operat astăzi în zona abdominală, pentru tratarea unor probleme intestinale “recurente, dureroase și care se agravează”. Medicii Suveranului Pontif au decis, în ultimele zile, că este necesară o intervenție chirurgicală. Echipa se așteaptă ca Papa (86 de ani) să rămână în spital “câteva zile” pentru a se recupera. Va fi operat sub anestezie generală, în zona peretelui abdominal, la Spitalul Universitar A. Gemelli din Roma.

Marți, Papa a fost la spital pentru ceea ce Vaticanul a numit “un control medical de rutină”, însă în această dimineață a desfășurat audiența din Piața Sfântul Petru, fără a da semne că starea sa de sănătate este afectată.

Papa Francisc, care a marcat în martie cel de-al zecelea an al pontificatului său, folosește adesea un scaun cu rotile sau de un baston pentru a se deplasa, din cauza unor dureri persistente la genunchi. În iulie 2021, i-a fost extirpată o parte din colon pentru a scăpa de diverticulită, o afecțiune intestinală dureroasă, dar între timp boala a recidivat.

În urmă cu două luni, Suveranul Pontif a fost internat tot la Gemelli, din cauza unor probleme respiratorii, care au fost tratate cu antibiotice.

Surse alternative: Reuters, Vatican News, AP News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday