Papa Francisc a fost internat miercuri la spitalul Gemelli din Roma, după ce s-a plâns de probleme respiratorii, dar starea sa s-a îmbunătățit după ce i-au fost administrate antibiotice. 

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat că Francisc a mâncat pizza cu angajați ai spitalului joi seara. Vineri, Papa a vizitat secția de oncologie pediatrică a spitalului în care era internat, a împărțit ouă de Paște cu ciocolată copiilor și chiar a botezat un băiețel de câteva săptămâni, potrivit unui videoclip publicat de Vatican.

Duminică, Suveranul Pontif va oficia slujba de Duminica Floriilor în Piaţa Sf. Petru de la Vatican. Ceremonia marchează începutul Săptămânii Mare, care culminează cu Paștele Catolic.

În 2021, Francisc a fost operat la colon, tot la Gemelli. Problemele sale de sănătate tot mai mari în ultimul an au stârnit îngrijorare, inclusiv speculații că ar putea alege să se pensioneze în loc să rămână pe Scaunul Papal pe viață.

Surse alternative: BBC, France24

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday