Incidentul a avut loc în acest weekend în provincia Sar-e Pol. În jur de 80 de eleve au fost duse la spital cu simptome de otrăvire, dar în stare stabilă. Din primele cercetări, un bărbat ar fi plătit o altă persoană pentru a efectua atacul, însă nu este clar cum a procedat acesta din urmă. 

Presa internațională scrie că ar putea fi primul caz de otrăvire a elevelor în școlile afgane, de când talibanii au ajuns la putere în august 2021 și au luat măsuri pentru restrângerea drepturilor și libertăților femeilor. În prezent, fetelor le este interzis să mai meargă la școală după ce termină clasa a șasea, iar femeile nu au acces la majoritatea locurilor de muncă și spațiilor publice.

Atacuri similare au avut loc și în Iran, încă din noiembrie anul trecut. În jur de 300 de eleve au fost otrăvite cu substanțe chimice, o parte din ele având nevoie de spitalizare. 

Surse alternative: The Guardian, Reuters

Sursa foto: Trentinness | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday