Echipa de jurnaliști de la Global News se afla la bordul unei fregate canadiene care însoțește distrugătorul american USS Chung-Hoon, astfel că au suprins momentul în care nava chineză “a prins viteză considerabilă și a tăiat fața” distrugătorului.

Potrivit Global News, căpitanul fregatei le-a comunicat marinarilor americani că nava chineză și-a modificat cursul și că trebuie să facă manevre sau va avea loc o coliziune. Americanii au cerut navei chineze să se îndepărteze, dar au fost nevoiți să încetinească și să își schimbe traseul.

Distrugătorul Chung-Hoon și fregata canadiană au navigat timp de o săptămână în Marea Chinei de Sud, de unde au trecut în Strâmtoarea Taiwan, în cadrul unei misiuni comune. Căpitanul fregatei a declarat că militarii chinezi le-au transmis prin sistemele radio, de mai multe ori, că intră pe teritoriul chinez, în ciuda faptelor că misiunea se desfășoară în apele internaționale.

Săptămâna trecută, un avion chinezesc de vânătoare (J-16) i-a tăiat fața unei aeronave americane de supraveghere, deasupra Mării Chinei de Sud, forțând-o să zboare prin turbulențe din urma acesteia.

Sursa: Global News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday