Declarația a fost făcută după o conferință de presă comună cu premierul Estoniei. Fiind întrebat de atacul cu drone care a avut loc marți dimineață la Moscova, James Cleverly, secretarul de stat al UK, a declarat că “Ucraina are dreptul legitim de a se apăra. Are dreptul legitim de a face acest lucru în interiorul granițelor sale, bineînțeles, dar are, de asemenea, dreptul de a-și impune forța dincolo de granițele sale pentru a submina capacitatea Rusiei de a se impune în interiorul Ucrainei. Așadar, țintele militare legitime din afara propriilor frontiere fac parte din autoapărarea Ucrainei. Și ar trebui să recunoaștem acest lucru”.

Pe de altă parte, Moscova spune că, ignorând atacul cu drone de marți dimineața, SUA încurajează Ucraina. Declarația a fost făcută de ambasadorul Rusiei la Washington, imediat după ce președintele Vladimir Putin a spus că atacul cu drone a fost executat de ucraineni. Oficial, Casa Albă a spus că nu sprijină atacurile în interiorul Rusiei și că încă strânge informații despre incidentul pe care Putin l-a numit o încercare de a speria și de a provoca Kremlinul.

În dimineața zilei de marți, mai multe drone kamikaze au survolat Moscova. Autoritățile ruse spun că toate au fost interceptate de antiaeriană și că pagubele au fost minore. Mikhailo Podoliak, consilierul președintelui Volodimir Zelenski, a făcut o declarație ambiguă, în care nu recunoaște oficial că țara sa a atacat Moscova, dar lasă de înțeles că ar (mai) putea să o facă: În ceea ce privește atacurile, bineînțeles că suntem încântați să le urmărim și să anticipăm o creștere a numărului lor. Dar desigur că nu avem nimic de-a face direct cu asta”.

Sursă alternativă: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday