Agenția regională pentru prevenirea și protecția mediului din Veneto (Arpav) a informat că probele prelevate din Marele Canal conțin fluoresceină. Reprezentanții agenției au adăugat că nu a fost observată prezența niciunei substanțe toxice.

Duminică dimineața, rezidenții din Veneția au observat că apa din Marele Canala a căpătat o culoare verde fluorescent, ceea ce a determinat autoritățile să pornească o anchetă pentru a identifica cine sunt vinovații. 

Într-o primă fază s-a bănuit că activiștii de mediu ar fi responsabili pentru situație, vărsarea anumitor substanțe în apă fiind o practică des folosită de aceștia pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice. 

De altfel, în 1968, artistul argentinian Nicolás García Uriburu a vopsit în verde apele Canalului Mare al Veneției cu un colorant fluorescent în timpul celei de-a 34-a Bienale de la Veneția, pentru a promova o atitudinea ecologistă la nivel mondial.

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday