Imigrația a fost alimentată de ridicarea restricțiilor de călătorie care au fost impuse pe timpul pandemiei de coronavirus și de afluxul de refugiați din Ucraina. Peste 925 de mii din imigranți au provenit din afara Uniunii Europene, iar 12 mii din ei au solicitat azil. Autoritățile explică faptul că persoanele din afara UE au venit să-și caute de muncă, să studieze ori s-au refugiat (cazul ucrainenilor, de exemplu).

CNN arată că noile date pun la îndoială capacitatea guvernului de a reduce drastic numărul imigranților. Recent, executivul a anunțat noi reguli privind vizele acordate studenților, care limitează posibilitatea ca aceștia să își aducă familia cu ei.

La începutul lunii, The Guardian scria, într-o investigație de presă, că guvernul vrea să cumpere zece ambarcațiuni în care să-i găzduiască pe solicitanții de azil, pentru a câșita timp pentru procesarea numărului foarte mare de cereri.

Sursa: CNN

Foto: 1000words | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday