The Guardian scrie că Ministerul britanic de Interne analizează posibilitatea de a folosi zece foste nave de croazieră, feriboturi și barje pentru a-i găzdui pe solicitanții de azil direct în porturile țării. Ministerul de Interne nu a reușit să găsească zece mii de locuri de cazare în tabere militare, foste închisori și vapoare mari. Astfel, i s-a cerut să ia în calcul “toate opțiunile”, inclusiv închirierea unor camere de hotel.

Potrivit The Guardian, miniștrii din cabinetul lui Rishi Sunak au confirmat planul de a caza circa 400 de oameni pe o barjă ancorată în Portland, o mică insulă din Canalul Mânecii. De asemenea, ministrul de Interne este aproape de a încheia un contract pentru o fostă navă de croazieră cu o capacitate de 1.800 de locuri. Aceasta ar urma să fie ancorată în Mersey, Liverpool.

Liderii comunităților locale critică ideea guvernului, pe care o descriu ca fiind “o închisoare plutitoare”. Ei subliniază că infrastructura țării nu a fost gândită pentru acest lucru. O sursă din executiv le-a declarat jurnaliștilor că folosirea barjelor i-ar putea descuraja pe imigranții care vin în UK pe ambarcațiuni de mici dimensiuni.

Demersul guvernului este îngreunat și de penuria de șlepuri disponibile pe piață, atrag atenția experții din industrie. Multe dintre ele sunt folosite pentru proiecte de infrastructură offshore, iar altele ar putea fi cumpărate de către alte state, tot pentru a adăposti imigranți. În aceste condiții, cabinetul Sunak s-a orientat către nave dezafectate pe care să le reconditioneze. The Guardian avertizează că, în unele cazuri, porturile țării s-ar putea dovedi prea mici pentru ancorarea vapoarelor.

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday